Store hunde – en del af løsningen

Peter får her en lille snak med Dan, vores fårevogter hund. Billederne her er taget tilbage i det tidlige forår, hvor der stadig var koldt og markerne noget kedelige at se på. Hver årstid har sit udtryk, det oplever man på tæt hold som landmand. Her i sommertiden tænker man på vinteren. Man har travlt med at få foder i hus, så man har foder nok til den kolde tid. Om vinteren ser man frem til sommeren og planlægger hvordan markerne skal dyrkes. Årstiderne har hver deres prioritet og gøremål, som er vigtige når man skal leve af landet.april 2016 446

Sådan tilpasser opgaverne sig med naturen cyklus, det gælder hele tiden om at være på forkant hvis man vil gøre det godt. Naturen er i sin cyklus omskiftelig, men den følger samtidig et fast mønster. Efter vinteren følger forår og sommer og sådan kører det.

Tilpas dig til en ny situation

Andre ting er mere uforudsigelige, for fem år siden havde vi ikke aldrig regnet med at vi ville opleve at ulve tog vores dyr. Men det blev virkeligheden. Sådan er mange ting meget mere uforudsigelige end årstidernes gang når man er landmand. Derfor er det meget vigtigt at kunne tilpasse sig nye forhold, hvad enten det er udfordringer med sine afgrøder, dyr eller afsætning. Der vil altid ske ting der er udenfor ens kontrol – som at man pludselig skal bekymre sig om ulve. Her handler det om at være åben for at se nye løsninger, prøve nye ting af. Jeg mener vogterhundene har været en eksempel, på at tilpasse sig en ny situation.april 2016 443 april 2016 440 (2)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *