Stadig sommer – heldigvis!

Sommeren er bare den nemmeste tid at være fåreavler på. Alligevel blev denne sommer ikke som de andre. Aldrig før har jeg fået så mange blomster!. Det var virkelig overvældende og rørende. Desværre var anledningen ikke hvad jeg kunne ønske. Efter mere end 38 års ægteskab måtte jeg sige farvel til min allerbedste ven og ægtemand, Christian. Han døde af kræft d. 4. juli 2021 efter mere end 2 års kamp mod kræften. Men hans ønske var at Hedelam skulle fortsætte, så det gør vi så indtil videre. Jeg synes også godt om arbejdet med dyr og har god hjælp.

Der kom nye lam i juni/juli. Det var 3. hold i 2021. Fra midt i september går det løs igen med nye lam. Vi har 6 Maremma vogterhunde.  Den ældste, Kirsten, er 7 år og virkelig dygtig og nem at arbejde med.  Så er der Ursa på 4 år og så de  4 Maremma tøser  fra samme kuld, som bliver 3 år i september. De er efterhånden ved at være ude over lømmelalderen, hvor de skal lære ikke at lege med får og lam, men bare passe på dem. Hver hund er forskellig fra de andre og de har hver sit sind og temperament. Fælles for dem er at de elsker læmninger, for det betyder et betydelig kosttilskud af moderkager. 

Af og til tager vi en flok dyr ind i hallen. Oftest fordi der skal findes lam til slagt. Men det er altid godt givet ud at gennemgå dyrene, så man opdager hvis der er noget galt i tide. Om sommeren er parasitter i græsset en stor trussel og hvis man ikke får behandlet i tide går det ud over tilvæksten og kan ende med døde dyr. “Parasitten ta´r profitten” hedder et lille rim – og det er sandt!

Torsdag d. 1. juli, mens vi sad ved køkkenbordet og spiste aftensmad, lagde vi mærke til at Border Collien Maja gik rundt og rundt om huset. Tyk var hun, men terminen var først om søndagen. Men termin eller ej: klokken 3 om natten lå der 7 fine hvalpe hos hende. Nu ligger de ikke meget mere. Hvis Maja gider får de en tår stående under hende, men ellers lever de af hvalpefoder. De giver liv og glade dage. De er iøvrigt til salg og må rejse hjemmefra sidst i august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *