Sommerbilleder fra Hedelam

Løst og fast fra Hedelam og omegn!

Det faste: Hallen her byggede min far i 1982. Han var hurtig i vendingen og da de var kommet næsten helt op i gavlen med murerarbejdet, kom han i tanke om at der nødvendigvis måtte være plads til en traktor. Dem havde han mange af på det tidspunkt. Han handlede med dem og alt muligt andet.  Han skulle bare være kommet i tanke om det et par skifter længere nede, for der blev ikke plads til hele traktoren.  Da bjælken over porten blev fornyet kom der en idé om at vores logo skulle stå der, for nu er der mere får og lam end traktorer her. Nu kan jeg stå i køkkenvinduet og se fars traktor og mindes hans mange impulsive indslag.

Indtil nu har der ikke været antydning af tørke. Også højbedet med krydderurter klarer sig næsten udelukkende med regnvandet. Så kommer det løse: dyrene!  Lammene fra april og maj er nu kommet fra deres mor. Så er det altid spændende hvor godt de vil vokse uden fåremælken. Der kan hurtigt komme “knuder” på  tråden (=tilvæksten). Oftest fordi de får parasitter fra græsset. Men indtil videre går det fint.

Border Collien Meg er altid klar til at arbejde.

Hun prøver forgæves at beholde overmagten, men det er slet ikke altid det lykkes for hende længere. Her ser det dog ud til at datteren Gry, lader mutter bestemme.

Jeg tror også vogterhundene nyder sommeren. De kan godt være arrige om natten, men om dagen er de meget fredelige. 

De har været til frisør, og det giver store mængder uld, når de fælder

Helt uden traktorer er vi dog ikke længere. En af de nye investeringer er en “underhegnsklipper” Så nu er der igen lidt sandhed i fars logo.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *