Sider fra en dagbog på Hedelam: onsdag og torsdag d. 18. og 19. november 2015

Onsdagen var mindre travl. Vi startede ud med at fodre hunde, og herefter satte jeg mig ind for at skrive blog, før jeg skulle køre Åses datter til toget i Vejen. Ved middagstid fik Åse en opringning fra TV2, som gerne ville herud for at filme til et indslag om ulven. Derfor besluttede vi os for, at forsøge at gøre hundene ekstra præsentable ved at børste dem. Herefter kørte Janus og jeg ud for at hente vædderne hjem, så de kunne få seler på. Dog havde tre af vædderne besluttet sig for, at de ikke var parate til at forlade græsmarken. De løb rundt om vognen og op på vejen – alle andre steder end ind i vognen. Derfor valgte vi at lade dem gå på marken natten over, mens vi tog de andre hjem.IMG_0129

 

Om torsdagen kom der endnu en praktikant hertil – også en Karina –  som skulle være med bare denne ene dag. Der kom to lam mere om formiddagen, så vi fik muligheden for øremærke lammene. Når man øremærker giver man samtidig E-vitamin, jodsprayer navlen og sætter en elastik på halen, hvis det er et gimmerlam. Når disse ting er gjort for lammene sprayet et tal i enten grøn, rød eller blå alt efter om det er hhv. et singel-, tvillinge- eller trillingelam. Nummeret står for den rækkefølge, de er blevet født.

Herefter satte Karina og Åse seletøjet på vædderne, mens jeg holdt mig lidt på sidelinjen, da jeg er så heldig at have fået mig en halsbetændelse. Vædderne kørte de ud til Gånsager hvor fårene med lammene fra sidste læmning går, og til Gram, hvor Janus og jeg havde sat hegn op om tirsdagen. De tog desuden ud for at hente de sidste tre væddere, men de var ikke mindre umedgørlige denne dag, end de havde været om onsdagen. De løb endnu engang op på vejen, og denne gang blev de gående deroppe, så de måtte være tre mand og en hund til at få dem ned på marken igen, inden de gik ind i byen. Her løsnede Åse så de væddere, der allerede stod i vognen, så flokken blev større, og herefter gik det meget lettere med at få alle vædderne op i traileren.

Mens ulvene hylede dagen til slut blev endnu to lam født i hallen.

IMG_0314

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *