Opskrift til kalkun (stuffed/faseret) med bacon

Hvis du gerne vil stege en kalkun til Thanksgiving eller til Jul, så er her opskrift til kalkun.

Når du har købt en hel kalkun, hvordan tilbereder du den så? I USA når man laver en kalkun til thanksgiving bruger man typisk stuffing, på dansk farseret kalkun. Man tager en brødfars og stopper kalkunen med. Det hjælper til at give det rigtige stegemiljø og gøre kalkunen saftigt og lækker. Kalkun kød er per definition meget magert, derfor er det en oplagt metode at brug til tilberedning af et helt dyr.

Når du har lavet din stuffing er det i bund og grund meget simpelt at tilberede kalkunen.

Opskrift til kalkun stuffing:

  • 500 gram lyst franskbrød skåret i små tern. Eller brødtern du bruger til salat.
  • 4 skefuld smør
  • 2 løg skåret i fine tern
  • 2 selleri pinde i fine tern
  • 500 ml kyllinge fon
  • persille
  • salvie
  • timian
  • 2 æg

Varm smør og steg selleri og løg. Bland kyllingfond sammen med grøntsager og krydder urter. Begynd at put brød tern i til konsistens er mætte og ikke for klæg. Det skal derefter bages i en bradepande under folie i 20 minutter ved 200 grader. Der findes utallige stuffing opskrifter, hvor der bruges mange forskellige ingredienser.

I USA kan man selvfølgelig købe stuffing færdig lavet, hvilket gøre det hele lidt nemmere.

Tilberedning af kalkun:

Tøm kalkunen for indmad, det kommer typisk med i små poser fra producenten. Skyl kalkunen indvendigt og udvendigt, og sørger for eventuelle indmadsrester og urenheder er fjernet fra dyret. Smør skindet ind i smør og give den noget salt og peber.

 

opskrift kalkun

Put stuffing ind i farsen. Her kan du vælger også at hælde øl ind i kalkunen, hvor farsen kan suge noget mere væde til sig.

stuffed kalkun

Jeg kan godt lide at “beklæde” kalkunen med bacon. Det er med til at isolere dyret for noget af den direkte varme, samtidigt giver det også en god smag.

Bacon kalkun

Steg kalkunen i ovnen på 160 grader, ca 50 minutter per kg. En seks kilo kalkun skal have ca 5 timer. Jeg kom ved en fejl til at stege den her ved 175 grader, da jeg havde regnet forkert på fahrenheit to celcius. Men så fik den en time mindre og det lykkedes også. Put gerne smør på så meget af dyret nogle gange i løbet at stegetiden, for at den bliver saftig og god. Du kan sikre dig at dyret er færdig stegt, ved at se om kødsaften er klar i farven og ikke rødlig. Alternativt bruge et stege termometer. Velbekomme.

opskrift til kalkun

Vil du gerne købe en lækker dansk landkalkun, kan vi anbefale dig jule-gåsen.dk i sønderjylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *