Maremma fårevagthund fra hvalp til voksen

På engelsk betegnes vores Maremma hunde, som Livestock Guardian Dogs. Frit oversat til dansk husdyr beskytter/vogter hund. Der findes mange forskellige hunderacer, der hver især har egenskaber der gør den til en vogter hund. Maremmaens karakteristika er at den kan knytte sig meget stærkt til husdyr, den er meget territorial og forlader ikke gerne sit vante område. Det er den “programmeret” til alvsmæssigt, og har været den egenskab hyrdene haft brug for i gammel tid.

Det er med tænksomhed at se tilbage på de forgangne par år, og se billederne fra vores første maremma hvalp vi fik fra Italien.Vi havde en meget specifik grund til at anskaffe os maremma fårevagthund. Vi havde i længere tid haft en eller flere ulve der havde spist en del af vores lam.For at tænke være proaktive og ikke bare passivt se til, valgt vi at købe første en tæve hvalp. Derefter en yderligere tæve en og en han hund til sidst.

Her er nogle billeder fra vores liv med hundene.

Her er Ida vores første hund. På dette billede er hun 8 uger gammel, en uge før vi tog den lange tur til Italien og hentede hende hjem til danmark.

maremma sheepdog

Her er Ida i danmark, hvor hun er ved at vende sig til livet på gården.

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

Så får vi Kirsten, den næste tæve hvalp. Ida er allerede blevet stor, og næsten udvokset.

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

Sidst men ikke mindst, Dan Jørgensen. Vores han hund, her på billedet er han 3.5 måned. En ordentlig basse. Han kommer også fra Italien og betød endnu 3000 km i bilen for at hente ham til Danmark.

IMG_2135

IMG_2217

Dan her 9 måneder gammel.IMG_2429

Her er alle tre hunde samlet, med den store varme vinter pels de bære i de kolde måneder.IMG_2438

DSC_0051[1] Maremma kirsten kopi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *