Lammesteg af udbenet lammekølle

 

Her kan du se, hvordan du nemt kan fremstille en lækker lammesteg af udbenet lammekølle. Den anvendte lammesteg af udbenet lammekølle er naturligvis fra et af vores egne lam, som er opdrættet på vores fårebrug Hedelam.

Opskriften er let at følge og lammestegen er færdig efter cirka en time i ovnen. For at gøre din lammesteg ekstra smagfuld og lækker anbefaler vi dog at klargøre lammestegen i god tid. Dvs, at den forberedes til stegning med krydderier mv og derefter sættes på køl i nogle timer, hvor den står og trækker smag.




Lammestegen sættes i kold ovn, hvorefter den sættes til 170 grader. Lammestegen steger indtil kernetemperatur på 76 grader er opnået. Det tager som nævnt cirka en time før lammestegen er klar.

Du skal bruge:

  • Lammesteg af udbenet lammekølle fra Hedelam.dk
  • Krydderier: Olie, salt, peber, hvidløgspebermix, rosmarin
  • Desuden rødløg og rød peber

Sådan gør du:

Krydderiblanding: Olie hældes i en lille skål og heri blandes salt, peber, hvidløgspulver og hvidløgspebermix 

lammesteg
Foto: Rikke Roager

Lammesteg af udbenet lammekølle lægges i et ovnfast fad og krydderiblandingen hældes over lammestegen. Der skal hældes så meget krydderiblanding over lammestegen, at der løber væde ned i fadet, som stegen kan stege i – og som efter stegning kan bruges til sovs.

Lammestegen krydres desuden med rosmarin.

Rød peber hakkes i små stykker og lægges i rigelig mængde  rundt omkring på lammestegen

Rødløg hakkes og fordeles på lammestegen

Foto: Rikke Roager

 

Den klargjorte lammesteg med krydderiblanding, rød peber og rødløg sættes på køl nogle timer for at trække smag.

Herefter sættes lammestegen midt i den kolde ovn. Ovnen tændes på 170 grader og lammestegen er færdig, når den har opnået en kernetemperatur på 76 grader. Her er vores lammesteg færdig og taget ud af ovnen.

Foto: Rikke Roager

 

Det tog 65 minutter for vores lammesteg at blive færdigstegt. Som det ses er der en masse dejlig væde til at lave sovs af

Foto: Rikke Roager

 

Lammestegen lægges på skærebræt og skæres ud

Foto: Rikke Roager

 

Lamme-lækker lammesteg – lige til at sætte tænderne i…..

 

Foto: Rikke Roager

 

Her har vi anrettet vores lammesteg på tallerken med råstegte kartofler og gulerødder, som er krydret med salt, peber, hvidløgspulver og hvidløgspeber – samt sovs som vi har lavet af væden fra lammestegen

Foto: Rikke Roager

 

Og her med lidt grøn salat til:

Foto: Rikke Roager

 

VELBEKOMME

Klik gerne ind på Hedelam.dk og læs mere om vores fårebrug 

– Og se også hvad der kan købes af lækkert fåre- og lammekød i vores webshop

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *