Lammene vækker den store vagthund Dan

Vi skød disse billeder på marken af vores 6 måneder gamle han maremma. Han er nu den største af de tre hunde, da han maremma’en bliver væsentlig større en tæverne.

På billederne kan man se hvor fortrolige lammene, der er vokset op med hvalpene er blevet med hundene. De færdes ubekymret helt tæt omkring de store hunde, som om de var en helt naturlig del af flokken.

Den lille episode der her udspiller sig på marken, billedliggør på fin vis det sammenspil der er mellem lammene og de store vogterhunde.
Dan ligger og sover på marken, midt i en flok halvstore lam. Lammene færdes helt naturligt omkring den sovende hund, en af lammene driller Dan vedat ligge benene på hunden. Der går ikke lang tid inden den store hvalp vågner søvndrukken op og kigger sig omkring for at se hvad i alverden der foregår.
DSC_0041[1]DSC_0042[1]

DSC_0046[1]

DSC_0051[1]

Og sjovt lille øjeblik der så fint viser, hvordan de store hunde blender ind og bliver en naturlig del af fåreflokken.

Fårenes beskytter begynder at fungere som de arbejdeshunde racen er avlet til. Det er enormt spændende at følge udviklingen som hundene går fra at være hvalpe til at blive voksne og begynder at tillægge sig de karaktertræk, der er blevet udviklet igennem århundreders forædling og avl på racen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *