Hyrdehundekonkurrence

Lørdag d. 13. juni havde vi mindst 38 firbende gæster. De har konkurreret om, hvem der skal på landsholdet. Det har i de senere år været en fast tilbagevendene begivenhed i juni måned her på Hedelam. Det passer fint med at der også er Lammefestival.Hyrdehundekonkurrence 001

Bilerne holder parkeret på rad og række. Med hundebure bag i eller smarte hundetrailere .

Hyrdehundekonkurrence 007Der bliver snakket, diskuteret og drukket kaffeHyrdehundekonkurrence 024

Hyrden sender sin hund ned i den anden ende af marken, ca. 500 meter,  for at hente fem får. Han skal så dirigere sin hund så den flytter de fem får i en bestemt rute rundt på marken. Hyrden bliver stående ved sin pæl. Bagved står dommeren med kiggert og iagttager hver en fejl, som hunden begår. Alle fejl giver minus.Hyrdehundekonkurrence 002Her skal hyrden dele de fem får i 2 og 3. Hvis det er helt perfekt kommer de to med rødt halsbånd for sig og de tre uden for sig. Først til sidst når de fem får skal slutte af med at komme ind i en lille fangefold, må hyrden forlade sin post og gå ud for at hjælpe sin hund. Jeg tror der er afsat 13 minutter til hvert løb.

Vores får er ikke vandt til at løbe i så lille en flok og de er slet ikke vandt til at gå ind i en lille fangefold. Så det er vanskeligt, men nu er det jo også kun de dygtigste hunde og hyrder, som skal på den internationale scene, så det skal være svært.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *