Helstegt lam på grill

 

Så blev det sommer igen. Ferien er ved at være slut og nu kigger vi i vejrudsigten efter en lun sommeraften, hvor vi kan grille et lam og invitere til “Græsningsfest”. Med et ok fra grillmesteren Lars fra Fanø går jeg igang med at invitere her og der. Hovedsagelig landmænd, som har givet os lov at afgræsse deres marker i vinteren 2014/2015. Men også andre, som har været med på banen hos Hedelam. Og wupti: med én dags varsel er der omkring 40 mennesker som siger ja tak. Det bliver inviteret til kl. 18. Lars lader vente på sig. Jeg er lidt bekymret. Tænker at det må tage laaaang tid at grille et helt lam. Men endelig er han der. Grillen bliver sat op. Kul hældes i en trillebør og med gasbrænder kommer der hurtigt gang i dem.

Lammet bliver gnedet godt ind i fint salt, både indvendig og udvendig. Den vejer ca 20 kg

 

 

DSC_0075

 

Så kommer den ud på grillenDSC_0079

og Lars lægger nogle strimler af folie langs siderne, så der ikke drypper fedt ned i kulleneDSC_0084

Nu skal der bare fyres op under dyret

To “skuffer” langs siden af grillen fyldes med hver én pose gloende kul. Grillen lukkes kl. 15.40 og Lars kigger på uret: ” Så er lammet klar kl. 18.10″ siger han. Der kan vi sikkert ikke nå at være klar , så min bekymring var grundløs ( igen, igen!!!).

Da alle gæster er ankommet og der er budt velkommen går vi igang. Heltstegt lam på grill

jeg havde lige lagt et par ekstra halse på grillen. Ellers var tilbehøret: nye kogte kartofler, kold kartoffelsalat, salat og nye boller. Det smagte herligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *