Fåreklipning

Vi klipper får flere gange om året. Hver gang et hold lam skal fra deres mor bliver mødrene klippet. Så skal dyrene samles. Her har vi samlet en flok i solcelleparken i Tinglev.  PS.  Det er virkelig en kunst at samle får på et areal på 45 hektar, der er tappeseret med solcellepaneler. Men nu har vi prøvet det en del gange og det bliver lettere når man får lidt erfaring med det. Denne dag blev iøvrigt den sidste dag i tørkeperioden denne sommer.

Når der skal køres mange får lejer vi en grisetransporter. Her kan fårene stå i tre etager 

Så skal porten bare lukkes op og fårene læsses. De står fordelt i bokse, så vægten fordeles jævnt i bilen. Det er rart når det er Christian der binder knuderne, for så holder de!

Godt vi fik fårene ind for nu kom regnen og det er ikke sjovt at klippe våde får og våd uld har ingen værdi. Asley og hans søster klippede 269 får fra kl. 8 til 14.30. Men så ville fårene også gerne afsted igen, for så sjovt er det heller ikke at gå til frisør! Ja de stod nærmest i kø for at komme ombord.

Sultne var de, da de kom tilbage i engen og for en stund glemte de at deres lam ikke var med. Måske var det helt rart at være fri for dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *