Opskrift med Dansk lammebov

Denne opskrift matcher til råvarer fra det nordiske køkken og bruger årstidens grøntsager – Efterårs grøntsager.

Lammekødet der er anvendt her, er lamme bov fra Hedelam. Lammeboven er rullet ind i et trådnet.

Opskriften med dansk lammebov er meget nem at tilberede.

Ingredisenser:

  • Lammebov: 1 kg.

Rodfrugter – groft skåret.

  • Rødebeder
  • Gulerødder
  • Kålrabi
  • Pastinak
  • Persillerod
  • Kartoffler

Sovs:




Denne opskrift er god med en rødvinssauce.

Tilberedning: Lammeboven skal i ovnen omkring 1,5 time ved 150 grader. Krydder lammeboven efter egen ønske, en lamme bov fra hedelam er meget svær at lave forkert. Den smager godt nærmest uanset hvordan man tilbereder den. Bruger salt og peber, eventuel noget hvidløg. Smør stegen ind i de ønskede krydderier.

Skær kartofler i grover skiver og læg dem i ovnen i 45 min, når der er gået 20 min. kan man lægger de grovt skåret rodfrugter ind i oven sammen med. Rodfrugterne skal have 25 min ved 200 grader.

Lave en rødvins sauce. Denne opskrift er vist med en anden sovs.