Hedelams alpaca attacker ATV

Tekst: Charlotte Roager

Pedro er den ene af vores to alpacaer på Hedelam. Han er ansat til at beskytte vores får og lam mod ræveangreb, og han sætter en stor ære i at passe sit job. Intet forbigår Pedros opmærksomhed. Han er altid opmærksom og reagerer på alt, der rører sig omkring ham. På denne måde er han akkurat lige som man kan forvente, at en alpaca er. Pedro kan dog samtidig med rette beskrives som en både anderledes og alsidig alpaca, idet han rummer meget andet og mere end en almindelig alpaca gør.

Pedro er fx  vild med alt det, der er rødt. Det er nok en af grundene til, at han er vild med Hedelams røde ATV.

I denne lille billedserie er det Pedro selv, der spiller rollen som angriber – eller slet og ret bare en forelsket alpaca, der ihærdigt jagter sit livs kærlighed.

Pedro er altid ekstra opmærksom, når han hører den røde ATV starte. Når den så kommer kørende i retning mod Pedro bliver han meget ivrig og danser rundt i håb om at den røde ATV ikke bare kører forbi, men kommer en tur ind på Pedros mark.

Nedenfor er Pedros ønske gået i opfyldelse. Den røde ATV kørte ind på Pedros mark og så går den vilde “skattejagt” – altså Pedros vilde jagt på sin “skat”

 

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

 

Pedro ved godt, at man skal kæmpe for kærligheden og ikke bare sådan give op.  Også selvom den anden part ikke umiddelbart viser samme interesse i at indgå et nærmere bekendtskab eller indlede et forhold. Man skal forfølge sine drømme, tænker Pedro måske – og derfor forfølger han ATV-en, og lader den ikke slippe af syne

 

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

Pedro agerer som en ægte “stalker”: Bedst som den røde ATV tror, at Pedro har opgivet kampen og der nu er fred og ingen fare, ja så venter Pedro bare på, at ATV-en går i fælden og holder stille et øjeblik. SÅ er Pedro klar med sit næste træk i kamp for kærligheden. Den røde ATV får først et kæmpe kram af Pedro.

 

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

 

Bagefter indleder Pedro sit egentlige forehavende; nemlig at falde på knæ for at fri til sin udkårne. Pedro siger samtidig en hel masse på alpaca-sprog. Her må jeg dog give fortabt og indrømme, at jeg ikke helt forstår ordret, hvad det er Pedro siger, men mon ikke det er noget i retning af “vil du gifte dig med mig”?

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

 

Det vil den røde ATV dog ikke! Og Pedro modtager en meget bestemt afvisning af sit frieri. Men nu er det tilsyneladende Pedro, der har lidt svært ved at forstå budskabet – eller også synes han bare ikke om det svar, han fik.

 

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

I hvert fald giver Pedro ikke op, men gør et nyt forsøg på at indynde sig hos den røde ATV.

 

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager

 

Ingen skal være i tvivl om, at Pedro er vild med Hedelams røde ATV. Her ses, at han helt konkret har kastet sin kærlighed på den

Foto: Rikke Roager
Foto: Rikke Roager