Afgræsning med får: Montage af fårehegn del 2:

Efter at have ryddet hele yderomgangen af marken, hvor der var brug for en god indsats med beskæring af buske og træer, som vi skrev om her. Blev marken klar til hegnsmontage.

Til dette areal valgt vi at gå med et nethegn kombineret med elhegn. I praksis består det af et 53 cm nethegn for neden og to tråde øverst. Hvis man udelukkende bruger nethegn, vænner fårene sig til at det er det. Så kan de være hårde ved hegnet, når det klør sig mod hegnet. Hvis man udelukkende bruger strømhegn, skal man være meget opmærksom på at slå græs under trådene for at sørge for at der ikke er for meget afledning.

Vi havde bestilt professionel hjælp til at få monteret hegnet, vi bruger Christian Bahnsen fra Din Hegnsmontør. Materialerne til hegnet har vi købt ved Günther Schulz, fra Poda Hegn.

De kom kl 08:00 om morgenen med al deres maskineri. Og kl 1730, havde hegnsmontørene sat 800 meter hegn op, med låge og elhegn monteret. De banker alle pælene i, med en bæltedrevet køretøj. Det kan  anbefales at gå med professionel hjælp, både for at få lavet et stykke kvalitetsarbejde men også for at spare tid. Da dette arbejde er besværligt, hvis man ikke har det rette udstyr.

De monterede en galvaniseret låge, som indgang til marken. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *