Shepherd’s Pie med hakket lammekød
Sådan kan du tilberede en Shepherds pie med hakket lammekød:
Ingredienser:
- Solsikke olie
- 1 stort fin hakket løg
- 3 gulerødder
- 500 g hakket lammekød
- 1 dåse tomat pure
- Soya sovs eller worchestershire sauce
- 1 kg kartofler
- 100g smør
- 50 ml madlavningsfløde eller mælk
- Salt + peber
- Du kan tilføje fon, men jeg har her lavet den uden.
Varm olien op i en mellemstørrelse gryde eller wokpande med tilhørende låg. Steg løg og gulerødder bløde. Tilføj derefter hakket lammekød og svits det sammen, til det er brunet. Tilføj sauce, jeg havde ikke noget Worchestershiresauce, så jeg bruge almindelige soya sauce. I bland tomatpure. Du kan med fordel lade det simre en halv time under låg ved svag varme. Du kan tilføje en halv liter fon, men jeg har lavet den uden. Det fungerede fint.
Du kan samtidigt starte ovnen. Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i 15 minutter. Når de er kogt, dræn dem for vand og mos dem med smør og fløde.
Tag et ildfast fad, hvor du fylder kødsovsen i bunden og fordel kartoffelmosen ovenpå. Bag det i ovnen i 30 minutter ved 180 grader.