Local Cooking konkurrence
Idag blev der afholdt en kokke konkurrence i Åbenrå som jeg tog til. Ikke fordi jeg er kok, men fordi to af de fire restauranter, der dystede. havde vores lammekød på menúen. Local Cooking hedder begivenheden
Først blev der serveret smagsprøver og de blev revet væk.
Dernæst lavede hver restaurant en særlig ret kun til fire dommere. Her er det Steen fra Restaurant Knapp der har tryllet med spædlam. Kølle og filiet og diverse tilbehør.
Det blev dog Rasmus fra Schackenborg Slotskro som løb af med sejren. Desværre er jeg ikke fotoekspert, så billedet af deres ret blev alt for mørk. Hvis nogen vil smage må man tage på restaurant Schack. Vinder menúen er på kortet i denne tid.
På vej hjem var jeg lige med til en fåre- og lammeflytning.
Ca. 300 dyr laver naturpleje ved Bodum.
De kan slet ikke følge med græsset.
Hjemme igen måtte jeg igang med at sortere får og lam, for nu er det snart mandag og så skal der være dyr klar til slagt. Lammene gror fint, så næste uges slagtelam vejer mellem 44 og 47 kg levende. Så skal de heller ikke være større.
Sådan gik så den lørdag. Fra fint bord til jord, græs og levende lam.