Lammekølle i ovn

 

En af vores mange tilfredse kunder har tilberedt en af Hedelams lammekøller i ovn.

Lammekøllen er fra https://hedelam.dk/produkt-kategori/lammkod/

Derefter har han sendt os opskrift og tilhørende billeder til hvordan man tilbereder er en lækker lammekølle i ovn.

Som tilbehør er valgt  aspargeskartofler, brun sovs,  grønne bønner og tzatziki

Du skal bruge:

  • Lammekølle med rørben fra Hedelam
  • Rosmarin, chili, hvidløg og olie
  • Æbler, forårsløg, rødløg, bouillon og vand
  • Aspargeskartofler og fint og groft salt
  • Grønne bønner
  • Peberblanding og balsamico
  • Smør
  • Piskefløde
  • Tzatziki (kan købes færdiglavet eller find opskrift andetsteds)

 

1. Fersk lammekølle med rørben fra Hedelam

ny 14 018

 

2. Lammekøllen ridses på kryds og tværs med en skarp  kniv

ny 14 020

 

3. Rosmarin, chili, hvidløg og olie bruges som kryddderi

ny 14 021

 

 

4. Chilien hakkes fint og hvidløgen knuses

ny 14 022

 

 

5. Rosmarin, hakket chili , knust hvidløg og olie blandes i en lille skål

6. Krydderiblandingen gnides på lammekøllen

ny 14 023

 

7. Æbler, forårsløg, rødløg, bouillon og vand

ny 14 024

 

8. Æbler, forårsløg og rødløg skæres i mindre stykker og hældes sammen

med vandet i en bradepande. Boullionterninger smuldres i blandingen

ny 14 026 (2)

 

9. Lammekøllen lægges på rist over bradepanden med frugt/grønsager,

vand og bouillon og sættes i varmluftovn ved 200 grader.

 

ny 14 028

 

10. Aspargeskartofler koges i letsaltet vand

ny 14 029

 

11. Grønne bønner blancheres . (Bønnerne sænkes ned i kogende vand

i et minuts tid,  hvorefter de overhældes med iskoldt vand)

 

ny 14 032 (1)

 

12. Efter blancheringen drypper bønnerne af

ny 14 036 (1)

 

13. Knust hvidløg, peberblanding, balsamico og olie blandes i en

lille skål

 

ny 14 034

 

14. Blandingen omrøres i bønnerne og derefter drysses let med groft salt

 

ny 14 037 (1)

 

15. Smør smeltes på panden

 

ny 14 038

 

16. De kogte aspargeskartofler ristes på panden med lidt krydderier ,

fx rosmarin og peberblanding

ny 14 039

 

17. Lammekøllen tages ud af ovnen ved en kernetemperatur på 68-71 grader

Lammekøllen skæres ud i tynde skiver

ny 14 046

 

18. Sovs: Bouillonen hældes fra bradepanden opvarmes i en gryde, mens der

spædes til med piskefløde

ny 14 042

 

19. Skiver fra lammekølle, aspargeskartofler, sovs, grønne bønner 

og tzatziki anrettes på tallerken

 

ny 14 047 (1)

 

Tzatziki kan købes færdiglavet eller find selv opskrift på tzatziki

ny 14 040

 

VELBEKOMME 

 

https://hedelam.dk/produkt-kategori/lammkod/