Lammefrikadeller med feta og æbler

Her er et bud på en god opskrift af hakket lammekød – Lammefrikadeller med feta og æbler og et twist af lime.

Ingredienser til lammefrikadeller

til fire personer.

  • 1 æg
  • 1 mellem stort løg
  • 1 æble
  • 150 gram feta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 500 gram hakket Dansk lammekød.
  • 50 gram rasp

DSC_0111




Snit løg og æbler fint. Du kan også bruge et rive jern til æblet. Jeg foretrækker dog den grove struktur og bid, som de lidt groft skåret æblestykker giver til frikadellerne.

Bland farsen sammen, snittede æbler, snittede løg, 1 æg, presset lime, feta, rasp, salt og peber.

Steg frikadellerne på panden, eller bage dem i ovnen på et stykke bage papir.

Alt i alt en lækker og frisk opskrift, der er overkommelig at lave. Et alternativ tvist er at forme frikadeller om en klump feta, istedet for at ælte feta’en ud i farsen. Det giver en indkapslet klump af feta i frikadeller, hvilket også er lækkert.

Lammefrikadeller med feta og æbler

Her har jeg serveret frikadellerne sammen med en pasta, lavet på grønne sojabønner og en frisk salat med blommetomater, snittede pærer og nogle jordskokker.

DSC_0118

Lammefrikadeller med feta og æbler

Husk at købe dansk lammekød og støt de danske fåreavlere og skriv gerne en kommentar til alternative måde du laver din frikadeller.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *