Lammefrikadeller med feta og æbler
Her er et bud på en god opskrift af hakket lammekød – Lammefrikadeller med feta og æbler og et twist af lime.
Ingredienser til lammefrikadeller
til fire personer.
- 1 æg
- 1 mellem stort løg
- 1 æble
- 150 gram feta
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 500 gram hakket Dansk lammekød.
- 50 gram rasp
Snit løg og æbler fint. Du kan også bruge et rive jern til æblet. Jeg foretrækker dog den grove struktur og bid, som de lidt groft skåret æblestykker giver til frikadellerne.
Bland farsen sammen, snittede æbler, snittede løg, 1 æg, presset lime, feta, rasp, salt og peber.
Steg frikadellerne på panden, eller bage dem i ovnen på et stykke bage papir.
Alt i alt en lækker og frisk opskrift, der er overkommelig at lave. Et alternativ tvist er at forme frikadeller om en klump feta, istedet for at ælte feta’en ud i farsen. Det giver en indkapslet klump af feta i frikadeller, hvilket også er lækkert.
Her har jeg serveret frikadellerne sammen med en pasta, lavet på grønne sojabønner og en frisk salat med blommetomater, snittede pærer og nogle jordskokker.
Lammefrikadeller med feta og æbler
Husk at købe dansk lammekød og støt de danske fåreavlere og skriv gerne en kommentar til alternative måde du laver din frikadeller.