Køb helstegt lam fra Sønderjylland
Læs om mulighederne for at købe Helstegt lam ved Hedelam
Ved os kan du købe et helt lam til dit grill arrangement.
Vi slagter lam hver eneste uge, alligevel er det en god ide at bestille dit lam i god tid så vi kan få planlagt din bestilling.
Du får altid helt friskt lammekød når du bestiller et helstegt lam ved Hedelam, da dyrene først bliver sendt til slagtning når vi har modtaget din bestiillng. Derfra bliver den slagtet lammekrop leveret ferskt til din adresse. På den måde taler vi om den direkte vej fra den grønne græs mark til dit spisebord.
Du kan bestille hele lam her på hjemmesiden, fra vores webshop.
Vores lam bliver altid slagtet som unge dyr, hvilket er med til at give en rigtig fin og ensartet kødkvalitet. Det er vigtigste for os er at vores kunder får den bedste smagsoplevelse med lammekød fra Hedelam. Derfor lad vi ikke vores lam gå over 20-22 kilo, for at kvaliteten af lammekødet forbliver helt i top.
Et helt fersk lam vejer omkring 20 kilo slagtetvægt. Her er to lammekøller på ca 3 kilo, en hel lamme ryg på ca 3 kilo. På lammeryggen sidder to lammefilletter og 2 mørbrade. Du får samtlige udskæringer på lammet når du køber et helstegt lam til grill selv.
Vi har også mulighed for levere special bestillinger, hvis du har brug for et mindre lam. Eller det er nogle specifikke udskæringer du er på udkig efter. Vi kan lavere dyr fra 14-15 kg op til 20-22 kg.
Vores lam bliver fodret primært med frisk græs, da de græsser undendørs det meste af året. I vintersæsonen bliver de tilskudsfodret med korn og græs ensilage. Vi bruger ingen sprøjtemidler på vores egne marker og i produktionen af vores egen foder.
I periode får lammene ekstra tilskudsfordring i form af proteinhold soya og kraftfoder, for at få den rigtige marmorering i kødet. Vi har over 20 års erfaringer med at producere lam, hvilket giver os den know-how der er nødvendig for at producere en ensartet kvalitet.
Ved at vælge helstegt lam fra Hedelam, får du en lokalt produceret produkt med 100% sporbarhed.
Har du spørgsmål til vores lam og specialle ønsker omkring din bestilling, kan du kontakte os vha den kontakt formular du kan finde på hjemmesiden.
Når du tilberede et helstegt lam, er det vigtigt at have god tid. Af hængigt af hvor varm grillen er, skal du forvente en stegetid på 3.5-4.5 timer for et 20 kg lam. Mindre dyr, bliver hurtigere gennemstegt. Temperaturen på lammekødet skal gerne op på 60-65 grader, her har du en let rosa farve på kødet. Da forskellige udskæringer på lamme har forskellige stegetid, kan du bruge noget stanniol (eller Bacon) til at isolere områder som kam og bryst. Disse udskæringer bliver hurtigt gennemstegt og du kan forebygge at de bliver tørt ved at dække udskæringerne til.
Selv grilludstyret kan vi ikke levere, men det er forholdsvist simpelt selv at sætte et udstyr op til at grille lam. Hvis du har en meget stor grill, er det en mulighed at ligge hele lammet op i grillen. Alternativ kan du hælde en masse kul ud på nogle rockwool bats. Her kan skal du have to stolper og en jernstang der kan holde lammet helt fladt udstrakt over din kul. Jern stangen skal have et dobbelt kryds, sålede at du kan fiksere lammet. Så du kan grille lammet med indersiden mod kullene og dernæst også ryggen/ydersiden mod kullene. Du kan justere varmen ved at flytte kullene. Med den opstilling skal du vende lammet med jævne mellemrum.
Vi arbejder i øjeblikket på at finde samarbejdspartner dig kan levere udstyr til selve grill opsætningen af lammekødet.